Jehněčí maso na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 250 g Hrášek
  • 750 g Jehněčí maso
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 80 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 729.6 mg
  • Vláknina 16940.2 mg
  • Vitamín A 16940.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1787.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hladkou mouku se solí a pepřem, v této směsi obalíme na kostky (cca 3 x 3 cm) nakrájené jehněčí plátky.

  • 2

    Na silném plameni rozpálíme ve větší pánvi lžíci olivového oleje, vložíme obalené kostky masa a opékáme 3 - 4 minuty (do zhnědnutí), poté je vyjmeme a odložíme stranou.

  • 3

    Na rozpáleném zbytku oleje osmažíme do zlatova svazek jarních cibulek, rozpůlených a bez natě. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené plátky slaniny, smažíme přibližně 2 minuty. Přilejeme bílé víno, drůbeží vývar, přidáme bobkový list, sušený rozmarýn, rajčatový protlak, malé nové brambory a opečené jehněčí maso. Po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 minuty. Přimícháme na plátky nakrájenou větší mrkev, hrášek a ještě 30 minut dusíme. Před podáváním vmícháme jemně nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu