Jehněčí maso na zelenině
Suroviny
- 350 g Brambory
- 250 g Hrášek
- 750 g Jehněčí maso
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Slanina vepřová
- 80 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Bobkový list
- 10 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 118 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 729.6 mg
- Vláknina 16940.2 mg
- Vitamín A 16940.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1787.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hladkou mouku se solí a pepřem, v této směsi obalíme na kostky (cca 3 x 3 cm) nakrájené jehněčí plátky.
-
2
Na silném plameni rozpálíme ve větší pánvi lžíci olivového oleje, vložíme obalené kostky masa a opékáme 3 - 4 minuty (do zhnědnutí), poté je vyjmeme a odložíme stranou.
-
3
Na rozpáleném zbytku oleje osmažíme do zlatova svazek jarních cibulek, rozpůlených a bez natě. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené plátky slaniny, smažíme přibližně 2 minuty. Přilejeme bílé víno, drůbeží vývar, přidáme bobkový list, sušený rozmarýn, rajčatový protlak, malé nové brambory a opečené jehněčí maso. Po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 minuty. Přimícháme na plátky nakrájenou větší mrkev, hrášek a ještě 30 minut dusíme. Před podáváním vmícháme jemně nasekanou petrželku.