Patizon v česnekovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 91.4 mg
- Vláknina 770.5 mg
- Vitamín A 770.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme chvíli stát.
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme rozetřený česnek, sůl a hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko.
-
3
Plátky patizonu obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
-
4
Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s bramborovu kaší.