Ovocný zelený salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 368.3 mg
- Vláknina 9192.6 mg
- Vitamín A 9192.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1775.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout.
-
2
Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky.
-
3
U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
4
Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme.
-
5
Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme.
-
6
Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou.