Čočkový salát s vejcem a uzeninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 40 g Olej stolní
  • 100 g Salám drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 256.5 mg
  • Draslík 1362.7 mg
  • Vláknina 78197.5 mg
  • Vitamín A 78197.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a den předem namočenou čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a zakapeme octem.

  • 2

    Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme párek nakrájený na kolečka a osmažíme.

  • 3

    Promícháme s čočkou, povrch ozdobíme čtvrtkami vajec natvrdo a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu