Vepřové žebírko bratislavské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1469 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 491.1 mg
  • Vláknina 1126 mg
  • Vitamín A 1126 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraj s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a krátce povaříme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme hrášek, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme procezenou šťávu z výpeku s rajčatovým protlakem, přisolíme a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec žebírko přelijeme šťávou s vložkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu