Vepřové žebírko bratislavské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1469 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 491.1 mg
- Vláknina 1126 mg
- Vitamín A 1126 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraj s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a krátce povaříme.
-
3
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme hrášek, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme procezenou šťávu z výpeku s rajčatovým protlakem, přisolíme a ještě krátce povaříme.
-
4
Nakonec žebírko přelijeme šťávou s vložkou a ihned podáváme.