Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2749 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 1282.8 mg
- Vláknina 220.8 mg
- Vitamín A 220.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské jazyky (kusy o hmotnosti asi 350 g) zbavíme šupin, vykucháme, očistíme. Nůžkami odstřihneme všechny ploutve, po obou stranách 1 cm od kraje nařízneme. Připravené ryby dáme tmavou stranou na vymazaný plech, polijeme asi polovinou předem rozpuštěného másla, osolíme hrubou solí a opepříme. Rybu pečeme 15 minut v troubě na 200°C, než maso zbělá.
-
2
Druhou polovinu rozpuštěného másla, citronovou šťávu, nasekanou čerstvou petrželku a vypečenou šťávu z ryby za stálého míchání prohřejeme. Hotovou omáčku nalijeme na rybu.