Vepřová plec segedínská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1010 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 566.2 mg
- Vláknina 6312 mg
- Vitamín A 6312 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme dávkou vývaru, uvedeme do varu, osolíme a přidáme kmín.
-
3
Do vařícího základu vložíme maso a za občasného obracení a podlévání trochou vody je dusíme doměkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme, do zbylého základu vložíme překrájené kysané zelí a téměř doměkka je dusíme.
-
5
Před koncem dušení zelí zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
-
6
Nakonec zelí s omáčkou zjemníme kysanou smetanou a krátce podusíme.