Vepřová plec segedínská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 1000 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Vepřová plec
  • 120 g Tuk
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 566.2 mg
  • Vláknina 6312 mg
  • Vitamín A 6312 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme dávkou vývaru, uvedeme do varu, osolíme a přidáme kmín.

  • 3

    Do vařícího základu vložíme maso a za občasného obracení a podlévání trochou vody je dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, do zbylého základu vložíme překrájené kysané zelí a téměř doměkka je dusíme.

  • 5

    Před koncem dušení zelí zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.

  • 6

    Nakonec zelí s omáčkou zjemníme kysanou smetanou a krátce podusíme.

Komentáře k receptu