Letní salát s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 485.3 mg
- Vláknina 8065 mg
- Vitamín A 8065 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.8 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a nakrájíme na čtvrtky, papriky vložíme nasucho na 15 minut do vyhřáté trouby na 220°C, vyjmeme, zchladíme a oloupeme slupku. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku na kolečka, olivy bez pecek na plátky, oloupanou cibuli na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Vše nasypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme olejem, posypeme posekanou petrželovou natí, důkladně promícháme a nakonec zasypeme rozdrobeným ovčím sýrem.