Letní salát s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 150 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 g Olivy černé
  • 300 g Paprika červená
  • 200 g Okurka salátová
  • 100 g Olej slunečnicový
  • 160 g Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 485.3 mg
  • Vláknina 8065 mg
  • Vitamín A 8065 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.8 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a nakrájíme na čtvrtky, papriky vložíme nasucho na 15 minut do vyhřáté trouby na 220°C, vyjmeme, zchladíme a oloupeme slupku. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku na kolečka, olivy bez pecek na plátky, oloupanou cibuli na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Vše nasypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme olejem, posypeme posekanou petrželovou natí, důkladně promícháme a nakonec zasypeme rozdrobeným ovčím sýrem.

Komentáře k receptu