Salát z ovoce s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 17 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 833.2 mg
- Vláknina 18338.5 mg
- Vitamín A 18338.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Pomeranč okrájíme, vykrájíme z něj dílky tak, aby na nich nebyly průsvitné dělící slupky. Šťávu, která se přitom uvolňuje, zachytíme do misky. Umyté nektarinky rozpůlíme, zbavíme pecek, dužninu nakrájíme na malé kousky, opláchnuté bobule vinných hroznů rozpůlíme. Oloupaný banán rozmixujeme s pomerančovou a citronovou šťávou, směsí přelijeme ovoce, smíchané v míse.
-
2
Oloupané kiwi nakrájíme na dílky, opláchnuté a očištěné jahody rozpůlíme, jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Kousky kiwi a jahodami salát s banánovým přelivem v míse obložíme, vše posypeme nasekanými ořechy a lehce i moučkovým cukrem.