Štika na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Štika obecná
  • 600 g Pórek
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 279.9 mg
  • Vláknina 5613 mg
  • Vitamín A 5613 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

  • 2

    Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.

  • 3

    Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme scezený pórek a na něj urovnáme plátky ryby. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme 200ml vody a pečeme v horké troubě asi 15 minut. Potom štiku posypeme mletou paprikou a nastrouhaným uzeným sýrem. Pokrm ještě krátce zapečeme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu