Losos s marinovanými pečenými paprikami
Suroviny
- 50 g Strouhanka
- 125 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 6 ks Rajčata
- 3 ks Paprika červená
- 6 ks Ančovička - filety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Losos - filety
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 113.7 mg
- Draslík 1026 mg
- Vláknina 4277 mg
- Vitamín A 4277 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky.
-
2
V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici.
-
3
Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky.
-
4
Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.