Pečený králík

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Králičí maso
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 888.5 mg
  • Vláknina 905.5 mg
  • Vitamín A 905.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli,

  • 3

    králíka opečeme po obou stranách a podléváme, pečeme do růžova.

  • 4

    Výpek zahustíme kouskem másla a moukou, kterou po částech zavaříme.

Komentáře k receptu