Pečený králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 888.5 mg
- Vláknina 905.5 mg
- Vitamín A 905.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli,
-
3
králíka opečeme po obou stranách a podléváme, pečeme do růžova.
-
4
Výpek zahustíme kouskem másla a moukou, kterou po částech zavaříme.