Aljaška s meruňkami a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Mandle
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Zázvor kandovaný
  • 1 ks Jablka
  • 6 ks Meruňky sušené
  • 1 ks Těsto Wonton
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 884.1 mg
  • Vláknina 14462 mg
  • Vitamín A 14462 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kandovaného zázvoru přimícháme do těsta a dáme na talíře a polijeme rumem.

  • 2

    Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky a na plátky a dáme do hrnce. Přidáme nakrájené meruňky a pomerančovou šťávu a povaříme 5 minut. Do ovoce přidáme mandle a směs navršíme ve tvaru homole na namočený koláč.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáváme cukr. Naneseme na ovoce a koláč.

  • 4

    Dáme do předehřáté trouby a pečme 4 minuty při teplotě 200 stupňů.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu