Omeleta s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr moučkový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Jablka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 319.2 mg
  • Draslík 675.1 mg
  • Vláknina 12327 mg
  • Vitamín A 12327 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách.

  • 4

    Podáváme posypané skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu