Omeleta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 21 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 319.2 mg
- Draslík 675.1 mg
- Vláknina 12327 mg
- Vitamín A 12327 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
-
2
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách.
-
4
Podáváme posypané skořicovým cukrem.