Jablečná omáčka na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 194.3 mg
- Vláknina 8732.5 mg
- Vitamín A 8732.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme skořici, osladíme jablečnou marmeládou, podlijeme vínem a dovaříme. Jablka by měla být zcela rozvařená. Jestliže zůstaly v omáčce kousky jablek, omáčku protlačíme přes sítko nebo si pomůžeme šťouchadlem.