Kuřecí prsty v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 659.4 mg
  • Vláknina 643.3 mg
  • Vitamín A 643.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.

  • 2

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.

  • 3

    Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.

  • 4

    Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu