Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 2 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 209.9 mg
- Vláknina 749.5 mg
- Vitamín A 749.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sušené tresky odstraníme hlavu, ploutve a ocas a namočíme ji na 1 hodinu do vody. Potom rybu zabalíme na 30 minut do bavlněné utěrky a necháme ji odpočívat.
-
2
Tresčí maso vykostíme a naporcujeme na plátky, které ze stran 2x nařízneme, aby se maso nezkroutilo při grilování.
-
3
Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno, 2 lžíce sójové omáčky smícháme s mletou paprikou a s dalšími uvedenými ingrediencemi. Smícháme kořenící marinádu a kořenící omáčku. Připravené porce tresky natřeme připravenou sezamovou marinádou a na rozehřátém oleji na grilu grilujeme potřené plátky masa asi 2 minuty z každé strany tak, že grilovací rošt umístíme v grilu asi 15 cm nad zdrojem ohně, abychom maso nepřipálili. Takto grilované plátky potom potřeme kořenící omáčkou a na prudkém ohni grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Po té oheň zmírníme a maso dopékáme dalších 15.