Debrecínské klobásy s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 57 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 960.3 mg
- Vláknina 11821.4 mg
- Vitamín A 11821.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na pánvi opečeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Odstavíme, posypeme paprikou, přilijeme trochu vody, přidáme celé klobásy a zakryté asi 8min podusíme.
-
2
Poté klobásy vyjmeme, nakrájíme na tlusté plátky, vrátíme do pánve a necháme trochu odpařit šťávu.
-
3
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky stejné velikosti jako klobásy a zprudka osmažíme ve větším množství tuku. Necháme okapat, ochutíme solí, posypeme petrželkou, přimícháme ke klobásám a ihned podáváme.