Pečená obalovaná jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 9 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 90.1 mg
- Draslík 250.2 mg
- Vláknina 12154 mg
- Vitamín A 12154 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.
-
2
V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.