Pečená obalovaná jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 90.1 mg
  • Draslík 250.2 mg
  • Vláknina 12154 mg
  • Vitamín A 12154 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.

  • 2

    V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu