Vývar hovězí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1675 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 169 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 189.9 mg
- Vláknina 4568.1 mg
- Vitamín A 4568.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
-
2
Rozpůlíme cibule a do každé poloviny vmáčkneme jeden hřebíček. Připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Potom vyjmeme maso a vaříme další 1 hodinu.
-
3
Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.