Salát se slaninou a krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Anglická slanina
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb toastový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 162.4 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 2419.8 mg
  • Vitamín A 2419.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, poté do zlatova opečeme kostičky, nakrájené z toastového chleba. Krátce před dopečením přimícháme česnek. Kostičky dáme od oleje okapat na papírový ubrousek.

  • 2

    Košťálu zbavený salát opláchneme ve studené vodě a listy natrháme na kousky.

  • 3

    Vejce dáme jen na minutu do vroucí vody, pak je vyjmeme a zchladíme, lžičkou přímo ze skořápky dáme do mísy. K vajíčkům přišleháme metlou olivový olej i citronovou šťávu, nakonec přidáme podle chuti sůl a pepř.

  • 4

    Salátové listy promícháme se zálivkou a přidáme opláchnuté, jemně nasekané sardelové řezy, smíchané se slaninou.

  • 5

    Podáváme posypané toastovými krutony a Parmezánem.

Komentáře k receptu