Minestra s těstovinami
Suroviny
- 100 g Těstoviny čtyřvaječné
- 350 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 9 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 250.5 mg
- Vláknina 8663 mg
- Vitamín A 8663 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Krátce osmahneme, zalijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek, tymián a bobkový list. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vše vaříme doměkka.
-
2
Chvíli před koncem vaření vsypeme do polévky těstoviny a dovaříme.
-
3
Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.