Zapečené žampiony plněné pestem
Suroviny
- 35 g Sýr Parmezán
- 120 g Bazalka
- 60 g Oříšky piniové
- 140 ml Olej olivový
- 14 ks Žampiony čerstvé
- 4 ks Cibulka jarní
- 8 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1940 kcal
- Sacharidy 171 g
- Tuky 136 g
- Sodík 2008 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 171 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 12117.8 mg
- Vláknina 88082.1 mg
- Vitamín A 88082.1 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 618.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.
-
2
Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.
-
3
Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.