Ústřice po provensálsku
Suroviny
- 100 ml Olej olivový
- 140 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Ústřice
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 31 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 738.8 mg
- Vláknina 4252.3 mg
- Vitamín A 4252.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej vlijeme do velké pánve, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky pokrájenou papriku, rajčata, kousky celeru, nadrobno nasekaný česnek a za stálého míchání cca 5 minut zprudka orestujeme.
-
2
Vložíme ústřice, přilijeme víno, vmícháme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme, dokud se lastury neotevřou.
-
3
Hotové rozložíme na misky.