Ústřice po provensálsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 140 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Ústřice
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 738.8 mg
  • Vláknina 4252.3 mg
  • Vitamín A 4252.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej vlijeme do velké pánve, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky pokrájenou papriku, rajčata, kousky celeru, nadrobno nasekaný česnek a za stálého míchání cca 5 minut zprudka orestujeme.

  • 2

    Vložíme ústřice, přilijeme víno, vmícháme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme, dokud se lastury neotevřou.

  • 3

    Hotové rozložíme na misky.

Komentáře k receptu