Maďarský perkelt z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 277.3 mg
- Vláknina 3604 mg
- Vitamín A 3604 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou.
-
3
Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
-
5
Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme.
-
6
Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme.