Hovězí steaky s oreganem a tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 1 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 189.6 mg
- Vláknina 11337.8 mg
- Vitamín A 11337.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nízké keramické mísy naskládáme hovězí plátky ze žebírek (1 plátek asi 160g). Citronovou šťávu, prolisovaný česnek, čerstvé nasekané oregano, sůl a pepř smícháme v malé misce. Vzniklou směs vetřeme do hovězích plátků.
-
2
Na kostky nakrájenou dýni (tykev) a oloupané nakrájené pastiňáky nasypeme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a 20-25 minut opékáme dozlatova.
-
3
Pod rozpálený gril vsuneme ochucené plátky a z obou stran pečeme 3-4 minuty.
-
4
Hotové steaky podáváme s opečenou tykví a pastiňákem, zdobíme lístky rokety.