Celerový salát s vejci a kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Kuřecí maso grilované
- 200 g Hellmann's Majonéza originál
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Jablka
- 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule lahůdková
- 7 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Hrášek mražený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 50 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 302.6 mg
- Vláknina 3879.3 mg
- Vitamín A 3879.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
6 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
-
2
Očistíme a omyjeme celer a jemně nastrouháme, odložíme do misky a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso (bez kůže) z grilovaného (nebo pečeného) kuřete obereme a nakrájíme na malé kousky. Zelený mražený hrášek povaříme ve 2 dl vody asi 1 minutu, pak scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
-
4
Jablko, celer, maso, hrášek a cibuli doložíme k vejcím, přidáme plnotučnou hořčici, pepř, sůl, cukr a vše promícháme. Nakonec zamícháme majonézu Hellmans.
-
5
Celerový salát podáváme s čerstvým pečivem.