Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí maso grilované
  • 200 g Hellmann's Majonéza originál
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 7 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 3879.3 mg
  • Vitamín A 3879.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    6 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

  • 2

    Očistíme a omyjeme celer a jemně nastrouháme, odložíme do misky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso (bez kůže) z grilovaného (nebo pečeného) kuřete obereme a nakrájíme na malé kousky. Zelený mražený hrášek povaříme ve 2 dl vody asi 1 minutu, pak scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.

  • 4

    Jablko, celer, maso, hrášek a cibuli doložíme k vejcím, přidáme plnotučnou hořčici, pepř, sůl, cukr a vše promícháme. Nakonec zamícháme majonézu Hellmans.

  • 5

    Celerový salát podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu