Vajíčkový salát s jablkem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Jablka
  • 200 g Hellmann's Majonéza originál
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • 8 ks Ředkvička
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Ředkev černá
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 1741.5 mg
  • Vláknina 7359.3 mg
  • Vitamín A 7359.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 269.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    5 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.

  • 2

    Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům.

  • 3

    Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit.

  • 5

    Salát podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu