Vajíčkový salát s jablkem a mrkví
Suroviny
- 130 g Jablka
- 200 g Hellmann's Majonéza originál
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
- 8 ks Ředkvička
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Ředkev černá
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 132 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 1741.5 mg
- Vláknina 7359.3 mg
- Vitamín A 7359.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 269.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
5 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
-
2
Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům.
-
3
Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
4
Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit.
-
5
Salát podáváme s bílým pečivem.