Rýžový nákyp s tropickým ovocem
Suroviny
- 400 g Kompot ananasový
- 225 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Limetková kůra
- 1 ks Mango
- 1 ks Karambola
- 1 ks Papája zralá
- 1.75 dl Jogurt bílý
- 8.5 dl Mléko nízkotučné
- 1 balení Želatina čirá
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Rum bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 2 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 3.1 mg
- Draslík 163.2 mg
- Vláknina 3807.5 mg
- Vitamín A 3807.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 14.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme do pánve mléko a rýži a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a mléko se do ní nevstřebá. Občas zamícháme a vaříme nad malým plamenem. Poté přendáme směs do mísy a necháme vychladnout.
-
2
Do rýže vmícháme cukr, ananasovou šťávu, bílý rum, jogurt, kousky ananasu, šťávu a kůru z limetky a vše smícháme s želatinou připravenou podle návodu..
-
3
Vypláchneme vodou formu na bábovku a vlijeme rýžovou směs. Upěchujeme a necháme 2 hodiny chladit.
-
4
Poté vyklopíme na talíř. Střed vyplníme směsí tropického ovoce.