Banány s kokosem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr moučkový
- 3 kávová lžička Sezam - semena
- 6 ks Banány
- 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 6 polévková lžíce Likér pomerančový
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 4 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 23 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 1174 mg
- Vláknina 23816.5 mg
- Vitamín A 23816.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Teflonovou pánev předehřejeme, přidáme kokos a ohříváme, až změní barvu. Vyndáme z pánve a necháme ochladit.
-
2
Ve woku rozpustíme máslo, přidáme mletý zázvor, cukr, limetkovou šťávu a pomerančovou kůru. Promícháme.
-
3
Oloupeme a podélně nakrájíme banány. Do máslové směsi položíme banány rozkrojenou stranou dolů a 2 minuty smažíme. Poté je obrátíme, aby nasákly šťávou. Vyndáme banány a dáme na talíře, které udržujeme teplé.
-
4
Vrátíme wok na oheň, přidáme pomerančový likér a zamícháme. Likér zapálíme a flambujeme, necháme plameny dohořet a šťávu přelijeme přes banány.
-
5
Posypeme připraveným kokosem a sezamovými semínky a ihned podáváme.