Segedín salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 21 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 223 mg
- Draslík 309.2 mg
- Vláknina 4165.8 mg
- Vitamín A 4165.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole propereme a necháme přes noc namočit ve studené vodě. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, necháme vychladnout a scedíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vše promícháme v míse se solí a pepřem. Zálivku si připravíme z vody, soli, octa a cukru, dobře promícháme a nakonec všleháme zakysanou smetanu smíchanou s paprikou. Hotovou zálivkou přelijeme vždy každou porci na talíři.