Segedín salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Fazole
  • 20 ml Ocet vinný
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 223 mg
  • Draslík 309.2 mg
  • Vláknina 4165.8 mg
  • Vitamín A 4165.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole propereme a necháme přes noc namočit ve studené vodě. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, necháme vychladnout a scedíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vše promícháme v míse se solí a pepřem. Zálivku si připravíme z vody, soli, octa a cukru, dobře promícháme a nakonec všleháme zakysanou smetanu smíchanou s paprikou. Hotovou zálivkou přelijeme vždy každou porci na talíři.

Komentáře k receptu