Slavnostní maďarský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 91.1 mg
- Draslík 279.2 mg
- Vláknina 5776 mg
- Vitamín A 5776 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme, vložíme do mísy. Přidáme nakrájené kyselé okurky, rajčata, papriky, slité vychladlé brambory, sterilované fazolky. Nakonec natrháme na menší kusy hlávkový salát, pár listů ponecháme na ozdobení. Suroviny v míse promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku. Salát přendáme do servírovací mísy, ozdobíme kolečky citronu, listy hlávkového salátu a snítkou petrželky.