Rajčatový bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 9 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 342.8 mg
- Vláknina 8819.5 mg
- Vitamín A 8819.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.
-
2
Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.
-
3
Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.
-
4
Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.
-
5
Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.
-
6
V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.