Rajčatový bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 342.8 mg
  • Vláknina 8819.5 mg
  • Vitamín A 8819.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.

  • 2

    Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.

  • 3

    Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.

  • 4

    Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.

  • 5

    Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.

  • 6

    V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.

Komentáře k receptu