Uzený losos s chřestem a salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Losos uzený
  • 50 g Roketa
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 2 balení Chřest sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 387.1 mg
  • Vláknina 2055.8 mg
  • Vitamín A 2055.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme salsu, kterou necháme uležet v chladu. Salsu získáme smícháním nadrobno nakrájených rajčat a červené cibulky, nasekaného čerstvého kopru, kaparů, 2 lžiček extra panenského olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, bílého vinného octa, cukru, soli a pepře. Dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky.

  • 2

    Omyjeme a osušíme chřest, přelijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na 2-3 minuty dáme pod rozpálený gril.

  • 3

    Na připravené talíře poklademe lístky rokety, položíme na ně chřest a uzeného lososa, přelijeme salsou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu