Uzený losos s chřestem a salsou
Suroviny
- 200 g Losos uzený
- 50 g Roketa
- 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr moučkový
- 2 balení Chřest sterilovaný
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 387.1 mg
- Vláknina 2055.8 mg
- Vitamín A 2055.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme salsu, kterou necháme uležet v chladu. Salsu získáme smícháním nadrobno nakrájených rajčat a červené cibulky, nasekaného čerstvého kopru, kaparů, 2 lžiček extra panenského olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, bílého vinného octa, cukru, soli a pepře. Dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky.
-
2
Omyjeme a osušíme chřest, přelijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na 2-3 minuty dáme pod rozpálený gril.
-
3
Na připravené talíře poklademe lístky rokety, položíme na ně chřest a uzeného lososa, přelijeme salsou a ihned podáváme.