Indický chléb čapátí

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy dáme mouku a sůl a zamícháme. V mouce uděláme důlek a vléváme do něj postupně vodu a mícháme, abychom vytvořili vláčné těsto.

  • 2

    Těsto 10 minut hněteme a poté ho vyválíme a rozdělíme na 12 stejných porcí. Každou porci vyválíme na pomoučněné ploše do kruhového tvaru.

  • 3

    Rozehřejeme nepřilnavou pánev, jakmile bude stoupat pára, stáhneme plamen a vložíme čapátí a až se začne nafukovat, obrátíme je. Stlačíme opatrně plochou lžící a ještě jednou obrátíme. Poté vyndáme a dáme do tepla, než osmahneme ostatní.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu