Dušené krupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 3 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 258.1 mg
- Vláknina 135.7 mg
- Vitamín A 135.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnuté a okapané krupky osmahneme v kastrole na rozpáleném oleji dozlatova.
-
2
Vmícháme jemně nasekaný česnek, kmín, sůl a majoránku. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka za občasného zamíchání. Podle potřeby ještě mírně podlijeme vodou.
-
3
Dušené krupky podáváme jako přílohu k omáčkám, nahradí dušenou rýží.