Čalamáda s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2930 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 764.2 mg
- Vláknina 13130.5 mg
- Vitamín A 13130.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.9 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.
-
2
Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.
-
3
Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
-
4
Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.