Zavařený zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1000 g Fazole
  • 1000 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1000 g Rajčata
  • 1000 g Cibule
  • 100 g Deko
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 4833.3 mg
  • Vitamín A 4833.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.2 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.

  • 2

    Sklenice uchováváme na chladnějším místě.

Komentáře k receptu