Zavařený zeleninový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 23 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 4833.3 mg
- Vitamín A 4833.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.2 mg
- Vitamín E 9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
-
2
Sklenice uchováváme na chladnějším místě.