Polévka s dýní a batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Dýně
  • 450 g Brambory sladké (Batáty)
  • 0.02 kávová lžička Olej olivový
  • 1.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 764.3 mg
  • Vláknina 5946.3 mg
  • Vitamín A 5946.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji doměkka.

  • 2

    Na cibuli nasypeme kari a dobře obalíme. Přidáme drůbeží vývar, dýni a batáty, obojí oloupané a nahrubo nakrájené, přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 30-35 minut, zelenina má být křehká.

  • 3

    Hotové rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    V misce ozdobíme najemno nasekanou čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu