Polévka s dýní a batáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 764.3 mg
- Vláknina 5946.3 mg
- Vitamín A 5946.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji doměkka.
-
2
Na cibuli nasypeme kari a dobře obalíme. Přidáme drůbeží vývar, dýni a batáty, obojí oloupané a nahrubo nakrájené, přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 30-35 minut, zelenina má být křehká.
-
3
Hotové rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
-
4
V misce ozdobíme najemno nasekanou čerstvou pažitkou.