Jáhlová kaše s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Perník
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 12750 mg
  • Vitamín A 12750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1566 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly vsypeme na síto a několikrát je prolijeme vroucí vodou. Potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V horkém mléce rozpustíme sůl, cukr a máslo. Přidáme jáhly a zvolna uvaříme kaši. Necháme ji ještě 10 minut dojít pod pokličkou.

  • 3

    Kaši rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným perníkem.

Komentáře k receptu