Jáhlová kaše s perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 22 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 146.4 mg
- Vláknina 12750 mg
- Vitamín A 12750 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1566 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly vsypeme na síto a několikrát je prolijeme vroucí vodou. Potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V horkém mléce rozpustíme sůl, cukr a máslo. Přidáme jáhly a zvolna uvaříme kaši. Necháme ji ještě 10 minut dojít pod pokličkou.
-
3
Kaši rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným perníkem.