Preclíky s kefírem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 25 g Tuk
  • 5 g Kmín celý
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 g Hera
  • 70 ml Mléko kefírové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 4208.3 mg
  • Vitamín A 4208.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme kefír, přidáme Heru, vymícháme těsto a necháme odpočinout nejméně dvě hodiny.

  • 2

    Těsto vyválíme na tenčí plát, nařežeme na proužky, ty vyválíme na válečky, ze kterých tvoříme preclíky. Plech pomažeme tukem, položíme na něj preclíky, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme solí, kmínem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny.

  • 3

    Preclíky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu