Bramborovo-klobásové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 35 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 856.4 mg
- Vláknina 11629 mg
- Vitamín A 11629 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Zatímco se brambory vaří, dáme do mísy nasekanou petrželku, vejce, sůl, pepř, majoránku, cibuli a nadrobno nakrájenou dunajskou klobásu.
-
2
Uvařené brambory slijeme, důkladně rozmačkáme a přidáme do mísy. Všechny suroviny dokonale prohněteme, z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.