Fettuccine se zelenými olivami a lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 239.7 mg
- Vláknina 14700.2 mg
- Vitamín A 14700.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nakrájíme lilek na kostičky a olivy na plátky. Rozpálíme olej a prolisovaný česnek velmi krátce orestujeme. Přidáme lilek a při střední teplotě za stálého míchání asi 6min podusíme doměkka. Poté přidáme olivy, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
3
Vše opatrně promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, strouhaným parmazánem a podáváme.