Slovenská fazolačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 100 g Klobása vepřová
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 503.2 mg
  • Vláknina 10528.6 mg
  • Vitamín A 10528.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekanou cibuli osmahneme na oleji.

  • 2

    Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky.

  • 3

    Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut.

  • 4

    Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l.

  • 5

    Vaříme 15 minut.

  • 6

    Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.

  • 7

    Ozdobíme na talíři petrželkou.

Komentáře k receptu