Slovenská fazolačka
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
- 100 g Klobása vepřová
- 150 g Zakysaná smetana
- 1700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Jíška instantní
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 503.2 mg
- Vláknina 10528.6 mg
- Vitamín A 10528.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekanou cibuli osmahneme na oleji.
-
2
Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky.
-
3
Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut.
-
4
Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l.
-
5
Vaříme 15 minut.
-
6
Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
-
7
Ozdobíme na talíři petrželkou.