Šumavské závitky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Zelí kysané
  • 100 g Tuk
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Vepřová kýta
  • 20 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Salám jemný
  • 20 g Citrony
  • 30 g Hořčice
  • 150 g Cibule
  • 80 g Slanina vepřová
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 377.3 mg
  • Vláknina 2660.5 mg
  • Vitamín A 2660.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme oloupaný a na nudličky nakrájený salám, slaninu a do středu dáme kysané zelí podušené na části tuku. Plátky zabalíme a upevníme párátkem.

  • 2

    Závitky opečeme na očištěné a jemně nakrájené cibuli, dorůžova osmažené na tuku. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme.

  • 4

    Před koncem varu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dochutíme solí.

  • 5

    Nakonec omáčku přecedíme na závitky a provaříme.

Komentáře k receptu