Paprikáš z vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 50 g Pažitka
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1724 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 530.7 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 10640 mg
  • Vitamín A 10640 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu