Jablkový dort s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Skořice mletá
  • 400 g Jablka
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 20 g Citronová kůra
  • 50 g Hrozinky
  • 40 g Cukr krupice
  • 150 g Marmeláda jahodová
  • 30 g Tuk
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 6332.5 mg
  • Vitamín A 6332.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme jádřince, hrozinky smícháme s marmeládou, krupicovým cukrem a změklým máslem.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přimícháme kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, moučkový cukr, přidáme 150 gramů másla, vejce, skořici a vymícháme těsto.

  • 3

    Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a vložíme do ní těsto. Do těsta vmáčkneme půlky jablek a důlek po jádřincích naplníme marmeládovou náplní s hrozinkami. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu. Nyní povrch dortu posypeme drcenými ořechy a ještě pět minut dopečeme.

  • 4

    Upečený dort necháme vychladnout a nakrájíme na trojúhelníčky.

Komentáře k receptu