Z miniaturních chlebů pita pizzy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Losos uzený
  • 25 g Sýr Čedar
  • 25 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Chřest bílý
  • 16 plátek Chléb Pita
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 94.8 mg
  • Vláknina 472.5 mg
  • Vitamín A 472.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest pokrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm a podélně je rozkrojíme na poloviny. Blanšírujeme ho v horké vodě cca minutu, poté ho necháme okapat a namočíme do studené vody a necháme znovu okapat.

  • 2

    Chlebíčky pita rozložíme na dva pečící plechy a na každý dáme lžičku rajčatové omáčky.

  • 3

    Dohromady smícháme sýry a rozdělíme na 16 chlebů. Uzeného lososa nakrájíme na 16 tenkých proužků a na každý chléb dáme proužek lososa a chřestu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 4

    V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu