Čerstvý tuňák jako tatarák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 355.8 mg
- Vláknina 3886.5 mg
- Vitamín A 3886.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
-
2
Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky.
-
3
Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje.