Čerstvý tuňák jako tatarák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 300 g Tuňák obecný
  • 70 g Olivy černé
  • 70 g Cibulka jarní
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Kapie
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 355.8 mg
  • Vláknina 3886.5 mg
  • Vitamín A 3886.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky.

  • 3

    Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje.

Komentáře k receptu