Pizza čtyř ročních období
Suroviny
- 125 g Klobása Chorizo
- 25 g Houby sušené
- 45 g Artyčoky
- 25 g Mozzarella
- 500 g Těsto na pizzu
- 2 kávová lžička Kapary
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Ančovička - filety
- 4 ks Olivy černé
- 6 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1987 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 47.8 mg
- Draslík 559.7 mg
- Vláknina 16363.5 mg
- Vitamín A 16363.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje. Necháme přikryté kynout 10 minut na teplém místě, poté pizzu potřeme rajčatovou omáčkou až téměř k okraji.
-
2
Čtvrtinu pizzy poklademe plátky klobásy, další houbami, třetí artyčoky a poslední mozzarellou a ančovičkami. Navrch dáme kapary, bazalku a olivy, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
-
3
Ihned podáváme.